Srca u kapkejksima ili skrivena srca nije teško napraviti. Donosimo detaljna uputstva i video sa objašnjenjem.
Iako početnicima deluje kao čudo, umeće samo za majstore – otkrićemo vam nešto: nije teško biti majstor, samo treba znati prave trikove. I dobar mađioničar je hvaljen jer ima dobre trikove. Budite i vi mađioničar u svojoj kuhinji sa Lifepressom.
Priprema kore za srca
Napravite standardnu smesu za kapkejkse (belu) i pripremite prirodnu ili veštačku jestivu boju za hranu po izboru. Nek vam smesa samo bude malo ređa.. Naravno, iz ovih recepata vam treba samo smesa za testo, mada posle ih možete ukrasiti kremom po želji.
Od dobijene smese izdvojite 1/3, a preostale 2/3 smese pokrijte plastičnom folijom i ostavite sa strane. U izdvojenu 1/3 smese dodajte boju za hranu (ružičastu, crvenu ili neku koja će se lepo videti u belim kapkejksima). Izmešajte dobro, pa smesu uspite u manju nauljenu tepsiju. (Pazite samo da tepsija ne bude prevelika ili premala, jer će vam i srca onda biti ili pretanka ili predebela. (Neka testo pokrije oko 2 centimetara u visinu). U videu ćete naći detalje.
Obojeno testo pecite u rerni na temperaturi koja je navedena u receptu za kapkejkse. Izvadite ih tek nešto malo ranije nego što je navedeno u receptu. Ostavite koru da se ohladi. Uz pomoć modlica, sekača za kolače u obliku srca izrezujte oblike (umesto srca to mogu biti i krugovi, zvezdice, …). Srca stavite u frižider na pola sata ili čak i zamrzivač (tako kada se budu pekli ponovo u sredini kapkejksa, neće se prepeći).
Sastavljanje
U kalupe za mafine stavite korpice i u svaki uspite malo bele smese (1/3 kalupa) – od one 2/3 osnovne koju ste ostavili sa strane. U svaki kalup stavite po jedno srce – sve stavite uspravno i okrenute na istu stranu (upamtite kako ste ih namestili). Preko srca stavite još malo bele smese (da pokrije srce) – najbolje bi bilo da srce stoji tačno u sredini smese – upamtite – kapkejksi će narasti.
Kalup za mafine pokrijte aluminijumskom folijom (da se srca ne bi ispekla previše, jer su već polupečena). Tako će se kapkejksi peći ravnomerno sa svih strana. Pecite ih puno vreme – kako je navedeno u receptu. Kada ih izvadite važno je da označite na samim kapkejksima kako vam stoje srca, da znate kada budete rezali kolačiće. Savetujemo da povučete liniju topljenom čokoladom u pravcu u kom su postavljena srca. Režete ih posle, kada se ohlade duž te linije i onda će se na preseku videti srce.