nedjelja, 26. siječnja 2014.

Male tajne velikih majstora



Donosimo vam nekoliko malih, ali veoma korisnih saveta profesionalnih kuvara.
-Sve je stvar pripreme, potrudite se da sve organizujete  dan ranije, kako biste sve postigli bez problema.
-Začine držite na hladnom i tamnom mestu, nikako iznad šporeta, svetlost i toplina mogu da unište ukus začinima.


zacini


-Ako kuvate večeru za nekog važnog, za šefa ili za ljubavni sastanak, nikada ne koristite novi recept i novu namirnicu u isto vreme
-Kuvajte testeninu uvek minut manje nego sto piše na pakovanju.
-U marinadu za piletinu stavite malo rasola od bilo kojeg povrća, daće joj poseban ukus.
-Kada pržite hranu u dubokom ulju uzmite komad i držite za oba kraja oko 5 sekundi u ulju prije nego ga pustite tako ćete izbeći da vam se meso ili povrće zalepi za dno posude.
-Kada režete začinsko bilje, na dasku za rezanje pospite malo soli to će sprečiti začine da lete svuda okolo.











-Za najbolje rezultate kod pečenja kolača, jaja i maslac ostavite preko noći na sobnoj temperaturi.