Pod imenom tarturfi poznate su nam dve veoma ukusne delicije: gljive i čokoladna poslastica koja je po gljivama dobila ime. Danas vam ne pišemo ni o gljivama ni o desertima već o sjajnim zalogajčićima koji takođe nose ime tartufi.
Na sajtu How sweeat eats pronašli smo recept za slane zalogajčiće sa kojima ćete postati zvezda zabave ukoliko ih poslužite vašim gostima. Savršeni su „finger food“ uz čašu vina.
Potrebni sastojci:
- 250g svežeg kozijeg sira
- ½ šolje pečene, sitno iseckane crvene paprike
- 3 šnite prepečene i na kockice isečene slanine
- Biber
- ¾ šolje iseckanih pistaća
Sir, paprike, slaninu i biber mešajte u većoj posudi dok se svi sastojci ne sjedine. Smesu ostavite u frižideru da se malo stisne, a nakon toga oblikujte kuglice koje ćete uvaljati u sitno naseckane pistaće.
Kuglice možete nabosti na čaččkalicu sa zrnom grožđa i tako ih poslužiti uz ohlađeno belo vino.