Kad su u pitanju deserti još uvek se držimo onih jednostavnih i ukusnih recepata za koje nije potrebno uključivati rernu, a tako je i sa našim današnjim predlogom.
Donosimo vam recept koji smo pronašli na Butter me Brooklyn blogu, a radi se o trobojnim štanglicama, čiji ukus će vas kupiti za sva vremena.
Potrebni sastojci
Za podlogu:
- 110 g putera
- 35 g kakaa u prahu
- 50 g šećera
- Pola kašičice vanila ekstrakta
- Malo soli
- 145 g graham krekera, usitnjenih
- 55 g sitno mlevenih badema
- 95 g kokosovog brašna
Za kremu:
- 110 g omekšalog putera
- 3 kašike praha za instant kremu od vanile
- 2 šolje šećera u prahu
- Kašika slatke pavlake (ili više po potrebi)
- Malo soli i vanila ekstrakta
Za glazuru:
- 180 g čokolade
Manju četvrtastu tepsiju namastite puterom i obložite plastičnom folijom.
Za podlogu dobro izmešajte sve sastojke, rukama ili mikserom pa dobijenu smesu ravnomerno utisnite u kalup.
Za kremu, uz pomoć miksera mutite puter i šećer u prahu dok ne dobijete penastu smesu, dodajte ekstrakt vanile, malo soli i kašiku pavlake za šlag i kremu od vanile. Kad je krema glatka i bez grudvica prelijte je preko kore od graham krekera.
Za glazuru, na pari otopite čokoladu i jednostavno prelijte preko kreme.
Kolač ostavite da se hladi u frižideru nekoliko sati pre nego ga budete sekli u štanglice.