utorak, 28. siječnja 2014.

Začinjene pljeskavice od tikvica i ćuretine


Ako čak ni za vreme tropskih vrućina niste u stanju da se odreknete pljeskavica, napravite malo lakšu verziju od mlevene ćuretine i tikvica.
Mi vam donosimo svoju verziju.

Potrebni sastojci:

  • 450g mlevenog ćurećeg mesa
  • 3 manje tikvice, izrendane
  • 3 mlada luka, sa zelenim delovima, sitno iseckana
  • Izgnječen čen belog luka
  • Pola kašike mlevene ljute paprike
  • So, biber, ulje
U većoj posudi izmešajte mleveno meso, tikvice, beli luk, mladi luk i začine, sve dobro mešajte rukom dok ne dobijete jednoličnu smesu jednostavnu za rukovanje. Kad ste sve izmešali, oblikujte pljeskavice i stavite ih na masni papir.


Na tavi zagrejte malo ulja ili potpalite roštilj, pa pljeskavice pecite oko 5-6 minuta sa obe strane.
Uz ove pljeskavice poslužite osvežavajući sos, a pripremićete ga tako što ćete pomešati jogurt, kiselu pavlaku, malo belog luka, limunovog soka i korice te maslinovog ulja.