četvrtak, 6. ožujka 2014.

Čokoladna torta



Sastojci za biskvit:
5 jaja
5 kašika šećera
5 kašika brašna
1 kašika kakaa

Za fil:
2 pudinga od čokolade
8dcl mlijeka
200g čokolade za kuhanje
1 margarin ili maslac (250g)
1 jaje
šećera po želji

Za ukrašavanje:
šlag krema od čokolade

Priprema:

Umutiti 5 jaja sa 5 kašika šećera, tome dodati 5 kašika brašna i 1 kašiku kakaa. Koru peći u četvrastom plehu, kad se ohladi isjeći na 4 jednake lente.


Skuhati dva pudinga od čokolade u 8dcl mlijeka, kad se ohladi dodati 200gr istopljene čokolade za kuhanje i 1 umućen margarin ili maslac  i jedno cijelo jaje, šećera po želji.

Prije filovanja svaku koru poprskati čokoladnim mlijekom.


Ukrasiti šlag kremom od čokolade.

Izvor: domaci-recepti.blogspot.com