petak, 7. ožujka 2014.

Zapečeni losos sa rižom




Sastojci:
150 gr bijele rize (kratko zrno)
100 gr maslaca


8 listova za savijače
500 gr svježeg lososa
2 mada luka
1 žlica kapara
1 jaje
150 gr čvrstog jogurta
naribana korica limuna
3 žlice nasjeckanog kopra
1 žlica krušnih mrvica
1 žlica sjemenki sezama
2 žličice limunovog soka
2 kuhana jaja (po želji)
Priprema:
Rižu skuhati prema uputama i ostaviti da se ohladi. Ocijediti ukoliko je ostalo viška vode.

Losos narezati na manje kocke i pomiješati zajedno sa ohlađenom rižom. Potom dodati jaje,limunovu koricu, kopar (pola količine), krušne mrvice, jogurt, sol, papar i ostale začine po želji. Sve lagano pomiješati i nadijevati kore. Kore (4 kom) svaku posebno premazati sa maslacem, staviti polovinu nadjeva, podviti krajeve i saviti u rolat. Isto učiniti i sa preostale 4 kore. Premazati sa ostatkom maslaca i posuti sa sjemenkama sezama.  Peći na 200ºC oko 30 minuta. Poslužiti uz sezonsku salatu i preljev ostatka od maslaca, kopra i limunovog soka.

Izvor: http://www.recepti-svijeta.com/