Sastojci:
150 gr bijele rize (kratko zrno)
100 gr maslaca
8 listova za savijače
500 gr svježeg lososa
2 mada luka
1 žlica kapara
1 jaje
150 gr čvrstog jogurta
naribana korica limuna
3 žlice nasjeckanog kopra
1 žlica krušnih mrvica
1 žlica sjemenki sezama
2 žličice limunovog soka
2 kuhana jaja (po želji)
Priprema:
Rižu skuhati prema uputama i ostaviti da se ohladi.
Ocijediti ukoliko je ostalo viška vode.
Losos narezati na manje kocke i pomiješati zajedno sa
ohlađenom rižom. Potom dodati jaje,limunovu koricu, kopar (pola količine),
krušne mrvice, jogurt, sol, papar i ostale začine po želji. Sve lagano
pomiješati i nadijevati kore. Kore (4 kom) svaku posebno premazati sa maslacem,
staviti polovinu nadjeva, podviti krajeve i saviti u rolat. Isto učiniti i sa
preostale 4 kore. Premazati sa ostatkom maslaca i posuti sa sjemenkama
sezama. Peći na 200ºC oko 30 minuta.
Poslužiti uz sezonsku salatu i preljev ostatka od maslaca, kopra i limunovog
soka.
Izvor: http://www.recepti-svijeta.com/