Sastojci :
Kore :
100 g margarina
120 g šećera
1 vanilin šećer
4 jaja
200 g brašna
2 kašičice praška za pecivo
2 kašike kakaoa
8 kašika mleka
kora jedne pomorandže
120 g šećera
1 vanilin šećer
4 jaja
200 g brašna
2 kašičice praška za pecivo
2 kašike kakaoa
8 kašika mleka
kora jedne pomorandže
Fil I :
600 ml mleka
2 pudinga od čokolade
125 g margarina
2 kašike ekstrakta ruma
8 kašika šećera
2 pudinga od čokolade
125 g margarina
2 kašike ekstrakta ruma
8 kašika šećera
Fil II :
250 ml slatke pavlake
100 g čokolade
100 g čokolade
Glazura :
100 g čokolade
2 kašike ulja
2 kašike ulja
Za natapanje :
sok od dve pomorandže
Priprema :
Umutite penasto
jaja sa šećerom pa dodajte brašno pomešano sa praškom za pecivo i
kakaom. Dodajte mleko, rendanu koru pomorandže i omekšali margarin pa
sve obro sjedinite. Ispečite koru na 180 stepeni oko 30 minuta ili
proverite čačkalicom kada je pečeno. Ostavite u plehu da se prohladi, pa
podeliti koru na dva dela da dobijete dve korice.
Skuvajte 2 pudinga u 600 ml mleka sa šećerom po uputstvima sa kesice. Ostavite da se ohladi dobro pa dodajte rum i umućeni margarin i sve dobro umutite mikeserom.
Umutite slatku pavlaku da dobijete čvrst krem pa sipajte otopljenu i prohlađenu čokoladu.
Iscedite pomorandže pa dodajte malo vode u sok i natopite obe kore. Na prvu koru premazati fil od pudinga, preklopiti drugom korom pa premazati filom od slatke pavlake. Preko naneti glazuru od otopljene čokolade sa uljem.
Skuvajte 2 pudinga u 600 ml mleka sa šećerom po uputstvima sa kesice. Ostavite da se ohladi dobro pa dodajte rum i umućeni margarin i sve dobro umutite mikeserom.
Umutite slatku pavlaku da dobijete čvrst krem pa sipajte otopljenu i prohlađenu čokoladu.
Iscedite pomorandže pa dodajte malo vode u sok i natopite obe kore. Na prvu koru premazati fil od pudinga, preklopiti drugom korom pa premazati filom od slatke pavlake. Preko naneti glazuru od otopljene čokolade sa uljem.
izvor : http://receptibezmane.blogspot.com