Sastojci
500 g tankih kora
150 g maslaca
Za nadjev:
125 g Pšenične krupice Podravka By Podravka
300 g šećera
4 jaja
1 naranča (sok i naribana korica)
1 l mlijeka
Za sirup:
500 g šećera
300 ml vode
2 limuna
Priprema
1.
Kore podijelite na dva jednaka dijela (kupa), a zatim svaku koru premažite rastopljenim maslacem.
2.
U namašćeni veliki kalup stavite prvi dio kora premazanih maslacem i složenih jedna na drugu.
3.
Pripremite nadjev tako da pšeničnu krupicu, šećer, jaja, sok i naribanu narančinu koricu dobro izmiješate i ulijete u vrelo mlijeko. Sve zajedno kuhajte dok ne dobijete gustu kremu.
4.
Na gornju koru stavite cijeli nadjev, a zatim drugu polovicu prethodno premazanih kora rastopljenim maslacem i složenih jedna na drugu. Obavezno i zadnju koru premažite maslacem.
5.
Narežite na željene oblike i pecite u pećnici zagrijanoj na 220°C oko 30 minuta (do zlatne boje).
6.
Pripremite sirup tako da kuhate šećer, vodu, sok od jednog limuna, a drugi limun narežite na ploške.
7.
Kad je burek pečen, prelijte ga sirupom i ostavite da se sirup upije.
Posluživanje
Burek poslužite dobro rashlađen i narezan na kocke.
Izvor: www.coolinarika.com