subota, 9. kolovoza 2014.

Nougat namaz iz kućne radinosti

Kremasti namaz od lješnjaka i čokolade…





Sastojci

     300 ml slatkog vrhnja
     2 vanilin šećera
     1 mahuna vanilije
     nekoliko kapi arome vanilije
     200 g prženih oljuštenih lješnjaka
     230 g mliječne čokolade
     2 žlice gorkog kakaa
     75 g maslaca

Priprema

    1


    Lješnjake fino sameljite, a čokoladu naribajte ili nasjeckajte.
    2
    U posudu stavite vrhnje, vanilin šećer, srž vanilije i nekoliko kapi arome vanilije. Zagrijavajte na laganoj vatri do točke vrenja uz stalno miješanje kako bi se šećer otopio.
    3
    Dodajte lješnjake i kuhajte na laganoj vatri oko 10 minuta stalno miješajući. Maknite s vatre pa smjesu propasirajte u multipraktiku kako biste dobili glatku kremu.
    4
    Kremu od lješnjaka ponovo vratite na vatru. Dodajte joj maslac, čokoladu i kakao te miješajte dok se čokolada ne otopi.
    5
    Ostavite da se malo ohladi, a zatim ulijte u staklenku, dobro ju zatvorite i ostavite da odstoji na hladnijem mjestu preko noći. Od ove količine trebali biste dobiti oko 3/4 litre namaza.
    6 Nougat namaz iz kućne radinosti /slika/168998/
    Idući dan namaz namažite na omiljeni kruh i uživajte.

Izvor : coolinarika.com