Sastojci
300 ml slatkog vrhnja
2 vanilin šećera
1 mahuna vanilije
nekoliko kapi arome vanilije
200 g prženih oljuštenih lješnjaka
230 g mliječne čokolade
2 žlice gorkog kakaa
75 g maslaca
Priprema
1
Lješnjake fino sameljite, a čokoladu naribajte ili nasjeckajte.
2
U posudu stavite vrhnje, vanilin šećer, srž vanilije i nekoliko kapi arome vanilije. Zagrijavajte na laganoj vatri do točke vrenja uz stalno miješanje kako bi se šećer otopio.
3
Dodajte lješnjake i kuhajte na laganoj vatri oko 10 minuta stalno miješajući. Maknite s vatre pa smjesu propasirajte u multipraktiku kako biste dobili glatku kremu.
4
Kremu od lješnjaka ponovo vratite na vatru. Dodajte joj maslac, čokoladu i kakao te miješajte dok se čokolada ne otopi.
5
Ostavite da se malo ohladi, a zatim ulijte u staklenku, dobro ju zatvorite i ostavite da odstoji na hladnijem mjestu preko noći. Od ove količine trebali biste dobiti oko 3/4 litre namaza.
6 Nougat namaz iz kućne radinosti /slika/168998/
Idući dan namaz namažite na omiljeni kruh i uživajte.
Izvor : coolinarika.com