Volite lješnjake u kolačima? Onda je ovo pravi recept za vas!
Za samo pola sata napravit ćete ukusnu vanil-bajaderu s lješnjacima.
Keks biskvit
- 100 g margarina/maslaca
- 50 g šećera
- 2 žlice kakaa
- 250 g mljevenog keksa
- 100 g isjeckanih i preprženih lješnjaka
- 50 ml soka od naranče
Krema
- 400 ml mlijeka
- 1 puding od vanilije
- 2 žlice šećera
- 50 g margarina/maslaca
Glazura:
- 100 g čokolade
- 30 g margarina/maslaca
- malo vode
Vanil-bajadera: Kolač koji se ne peče i gotov je za samo pola sata Priprema:
Pjenasto
umutiti margarin/maslac sa šećerom. U to dodati keks, lješnjake, kakao i sok od naranče te lagano miješati. Kalup obložiti s papirom za pečenje te uliti pripremljenu keks smjesu. U malo mlijeka dodati jedan puding od vanilije, umutiti ga te skuhati u ostatku zagrijanog mlijeka sa šećerom. U ohlađen puding dodati margarin/maslac i dobro izraditi. Kremu istresti preko keks biskvita te preliti glazurom od čokolade.
umutiti margarin/maslac sa šećerom. U to dodati keks, lješnjake, kakao i sok od naranče te lagano miješati. Kalup obložiti s papirom za pečenje te uliti pripremljenu keks smjesu. U malo mlijeka dodati jedan puding od vanilije, umutiti ga te skuhati u ostatku zagrijanog mlijeka sa šećerom. U ohlađen puding dodati margarin/maslac i dobro izraditi. Kremu istresti preko keks biskvita te preliti glazurom od čokolade.
Kolač ohladiti te rashlađen poslužiti.