četvrtak, 4. rujna 2014.
ČOKOLADNI KOLAČ ( nepečeni kolač )
Sastojci:
800 g petit keksa
1/2 l mleka
200 g čokolade
250 g margarina
3 kesice vanila šećera
Glazura
200 g čokolade za kuvanje
1,5 dcl slatke pavlake
1 kašika margarina
Priprema:
U toplom mleku istopiti čokoladu, margarin i vanila šećer. Keks izmrviti, preliti sa toplim mlekom i izmešati. U kalup, oblika po želji, stavite foliju da bi kolac kasnije mogli lako da izvadite, rasporedite smesu od kesa i ostavite u frizider na dva, tri sata da se stegne.
Priprema glazure
Dobro zagrejati slatku pavlaku, skinuti sa šporeta, staviti u nju komadice čokolade i margarina , izmešati da se dobije glatka i sjajna smesa i kada se ohladi na sobnu temperaturu preliti preko gotovog kolaca.
(Recepti za torte i kolace)