Sastojci
(Za jedan biskvit)
- 3 jaja
- 40 g šećera
- 3 žlice tople vode
- 40 g brašna
- 1/2 praška za pecivo
- 10 g kakaa
Za kremu
- 1 l mlijeka
- 100 g Gussnela
- 30 g šećera
- 1 vanilin šećer
- 250 g maslaca
- 250 g šećera u prahu
Za čokoladnu glazuru
- 250 g čokolade
- 150 g maslaca
Priprema
- Potrebne su vam dvije biskvitne podloge za ovaj kolač pa onda gore navedene sastojke za biskvit jednostavno udvostručite. Svaki morate pripremiti zasebno.
- 3 jaja i 40 g šećera pjenasto miješajte električnom mješalicom 2-3 minute.
- Nakon toga, pomiješajte 40 g brašna, 10 g kakaa i pola vrećice praška za pecivo i lagano umiješajte u mješavinu jaja i šećera.
- Odmah dodajte 3 žlice tople vode, a smjesu lagano izmiješajte i izlijte u tepsiju obloženu papirom za pečenje. Pecite u zagrijanoj pećnici na 180 stupnjeva 10 minuta.
- Pečeni biskvit malo ohladite i maknite papir za pečenje. Drugu biskvitnu podlogu pripremite od preostalih namirnica na isti način.
- Dio hladnog mlijeka, oko 150 ml, pomiješajte sa šećerom, vanilin šećerom i Gussnelom, a ostatak mlijeka zagrijte.
- Kad mlijeko zakipi, umiješajte pripremljenu mješavinu i uz stalno miješanje kuhajte 2-3 minute.
- Kremu ohladite, a zatim dodajte maslac koji ste prethodno pjenasto izradili sa šećerom u prahu.
- Za glazuru maslac zagrijte da zakipi, maknite s vatre, umiješajte čokoladu i miješajte dok ne dobijete jednoličnu smjesu.
- Na pripremljenu biskvitnu podlogu nanesite pola količine pripremljene kreme, na to izlijte pola količine pripremljene glazure, stavite drugu koru, ostatak kreme i prelijte preostalom glazurom.
Izvor: (njamnjam.co)