srijeda, 18. veljače 2015.

Bakina čokoladna torta


Sastojci

    Žuti list (sastojci za dva lista)
     4 kom jaja
     4 žlice šećera
     4 žlice oštrog brašna
      vanilin šećer
    Tamni list (sastojci za dva lista)
     4 kom jaja
     4 žlice šećera
     4 žlice oštrog brašna
     1 žlica kakaa
      vanilin šećer
    Orahov list (sastojci za jedan list)
     2 jaja
     2 žlice šećera
     2 žlicu oštrog brašna
     8 žlica mljevenih oraha
      vanilin šećer
    Krema
     6 jaja
     12 žlica šećera
     2 vanilin šećera
     50 dkg margarina
     20 dkg čokolade za kuhanje
      rum




Priprema


    1.
    Listovi
    2.
    Umutiti 4 jaja sa 4 žlice šećera, vanilin šećerom, kada se zapjeni dodati 4 žlice brašna i lagano umiješati, staviti u namazane i pobrašnjene tepsije peći…
    Tako napraviti svijetle listove, u tamne dodati kakao. Brašno i kakao prosijati zajedno.
    Orahov list postupak kao i žuti, samo umiješati orahe.
    Ostaviti da se hlade…
    3.
    Krema
    Mutiti jaja sa šećerom dok se ne zapjene, otopiti margarin i čokoladu te dodati smjesi jaja i šećera. Miksam s mikserom na stalku.
    Smjesa će biti rijetka i polako će se zgušnjavati, kada se zgusne dodati rum,
    ja na ovu količinu dodam dva čepa ruma, ali sve ovisi o ukusu.
    Oblatne saftam s mješavinom mlijeka i ruma, slažem… svijetla, tamna, orah, tamna, svijetla….
    4.
    još ponešto
    Brašno uvijek prosijem.
    Listove pečem po dva, izuzev onoga sa orasima.
    Margarin za kremu lagano otopiti.
    Najbolje je napraviti tortu dan ranije i pustiti je da se odmori :)



Izvor: coolinarika.com