subota, 7. veljače 2015.

Brza i laka gibanica gotova u tren oka



Sastojci:

500 gr jufki za pitu
300 gr punomasnog bijelog sira
2000 ml jogurta
1000 ml ulja
4 jaja
1 prašak za pecivo
so

Preljev
100 ml vode
1 kašika ulja
malo soli



Način pripreme:

Bjelanca odvojite od žumanaca i umutite u čvrst snijeg.
Sir izmrvite pa pomiješajte sa uljem, jogurtom, žumancima i praškom za pecivo.
Umiješajte bjelanca i dobro promiješajte.
Tepsiju premažite uljem.Šečer umutit sa čokoladom.
Kore gužvajte i umačite u smjesu.
Prelijte ostatkom fila i pecite u rerni zagrijanoj na 180 stepeni 30 minuta.
Izvadite iz rerne i prelijte smjesom vode, ulja i soli i još kratko pecite u rerni zagrijanoj na maksimum.



Izvor: domacica.com