Sastojci
Biskvit
200 g čokolade (70 % kakaa) ili čokolada za kuhanje
5 kom jaja
200g badema (oljuštenih i samljevenih)
80 g maslaca
80g šećera
2 žlićice praška za pecivo
1 vanil šećer ..2 žlice pekmeza od borovnice za premazivanje biskvita
Krema
400 g čokolade (70%kakaa) ili čokolada za kuhanje
400ml slatkog vrhnja
1 žlica pekmeza od borovnice
Glazura
200 ml slatkog vrhnja
1 žlica pekmeza od borovine
Preljev
100 g čokolade za kuhanje
2 žlice ulja
ukrašavanje
2 kom fišeka za sladoled
Priprema
1.
Pjenasto izmutiti maslac sa obje vrste šećera.
Dodajte žumanjce i dobro izmješajte .
Na pari rastopite čokoladu i kad se malo prohladi dodajte u smjesu ..
nakon toga umiješajte sitno mljevene bademe, prašak za pecivo i žlicu pekmeza od borovnice.
Na kraju lagano umiješajte čvrst snijeg od bjeljanjaka.
2.
Smijesu izlijte u kalup (26cm) prekriven papirom za pećenje i namazan maslacem
Stavite peći u zagrijanu pećnicu na 180¨ 50 minuta
3.
400 ml slatkog vrhnja zagrijte do vrijenja i u njemu rastopite sitno isjeckanu čokoladu .
Miješajte dok ne dobijete glatku kremu i dok se čokolada posve ne istopi
Ostavite da se posve ohladi .
Kad se ohladi izradite kremu mikserom da udvostruči volumen .
4.
Kad se biskvit ohladi, vodoravno ga prerežite na pola.
Premažite biskvit 1 žlicom pekmeza od borovnice.
Na to stavite izrađenu kremu i poravnajte .
Na kremu stavite drugi biskvit i njega premažite 1 žlicom pekmeza .
5.
Za glazuru izradite preostalo slatko vrhnje (200ml)
u koji ste dodali žlicu pekmeza od borovnice Premažite cijelu tortu .
Na jednom dijelu ostavite malu grudicu kreme na koju ćete staviti fišek od sladoleda
6.
za ukrašavanje . .otopite čokoladu na pari, dodajte 2 žlice ulja ..
Prelijte preko grudice kreme da se slijeva preko torte ...i stavite fišeke na grudicu od vrhnja ..
Izvor: coolinarika.com