ponedjeljak, 16. veljače 2015.

Ljesnjak Praline






Sastojci

     300g cokolade
    Punjenje
     2 kasike nutelle
     50g istopljene cokolade
     2-3 kasike ljesnjak mase ili
     3 kasike przenih mljevenih ljesnjaka

Priprema

Istopiti cokoladu.Istresti istopljenu cokoladu na pleh ,lim ili mramornu plocu i prebacivati nozem sa jedne strane na drugu dok god se cokolada neohladi i nepostane gusta tj. ohladjena i dok se nepocne stvrdnjavati. Otopiti cokoladu ponovo.
2.Kistom premazati po kalupicu da nebi bilo zraka u cokoladi kad se naspe. Nasuti cokolade u svaki odjeljak i razlijevati je po kalupicima prevrtnuti je na resetku i ostaviti na hladno mjesto da se stvrdne(ne u frizider).
3.Umedju vremenu istopiti cokoladu za filovanje umjesati u nju nutellu i ljesnjak masu ili mljevene ljesnjake.
4.Plasticnu vrecicu za zamrzavanje napuniti kremom i zavezati. Prevrnuti kalupice ,vrecici odrezati vrh i puniti sa kremom u cokoladne kalupe.Preostalom cokoladom posuti preko punjenja i nozom fino poravnati tj. uklonuti visak cokolade… Ostaviti u frizider na pae minuta i istresti cokoladice iz kalupa..Drzati na hladnom mjestu ili u frizideru.



Izvor: coolinarika.com