petak, 13. veljače 2015.

Mekan,sočan - Gumeni kolač



Iako naziv ovog kolača nije baš "nešto" - vjerujte mi kolač je   o d l i č a n  ! Mekan,sočan,lijep na tacni i još nešto-jeftin ! Lagan za napravit i ne može da ne uspije ...... Probajte,pa se uvjerite !          









Sastojci

Broj osoba:
    10 osoba

      Sastojci za kore :
     1/2 l mlijeka
     2 dcl šećera
     25 dkg brašna
     3 žlice ulja
     4 žlice pekmeza
     2 žlice kakaoa
     2 m.žličice sode bikarbone
      Sastojci za fil :
     1/2 l mlijeka
     15 dkg šećera
     6 žlica brašna
     2 vanilij šećera
     20 dkg maslaca



Priprema

Vrijeme pripreme:
    60 min
Težina:
    Srednje zahtjevno

    1

    Sve sastojke za kore izmješati mikserom /u maloj brzini/.Smjesa je za razljevanje/kao za palačinke/.

    Peku se 4 kore.......
    2

    Da bi sve kore bile iste debljine ja tu dobivenu smjesu razlijem u 4 duboka tanjuta,tako da su svi jednako napunjeni.Kore pečem u tepsiji 20x30 cm.

    Ako ćete peći u večoj teps.onda pecite 3 kore.
    3

    Tepsiju obložim pek papirom i izlijem iz tanjura smjesu. Kore se peku na 180-200 stepeni 5-8 min.

    Brzo su gotove,probajte prstom pritisnut koru i osjetit ćete da je pečena i ko gumena.
    4 kore /slika/1365283/

    Kore se lako prenose i vade iz tepsije..
    5 kore /slika/1365285/

    Elastične su i ne kidaju se.Fino su razabrane i pune rupica!

    Ne treba ih kvasiti ,jer su soćne i mekane!
    6 /slika/1365315/



    Sastojci za fil se skuhaju u mlijeku kao "papica".
    7 /slika/1365287/

    >Kad se ohladi dodati izrađeni maslac...
    8 /slika/1365295/

    Nafilovati kore i namazati i gornju koru malo tanje,jer fila ima dosta..
    9 /slika/1365311/

    Kolač odozgor ukrasiti po želji...

Posluživanje

Eto sve je vrlo jednostavno i jasno !!

Ove se kore mogu filovati i sa nekim drugim filovima-po želji .Ali  ovaj najjednostavniji je ukusan i kolač je odličan !
Još slika