Savršen izbor kada želite nešto sasvim drugačije za doručak ili kada vam je ostalo viška pire krompira.
Ove palačinke (američka verzija) su hrskave,
mega ukusne i posute kiselom pavlakom. Sasvim jednostavne za napraviti. A
ako nemate ostataka pirea, a želite brzi obrok možete napravite pire od
krompira u prahu i njega upotrebiti u receptu.
Rukama podelite smesu na 12 delova, pa od svakog oblikujte kuglicu. Od kuglica napravite palačinke – diskove debljine oko 1 – 1,5 cm.
Preostalih pola šolje brašna stavite u posudu ili duboki tanjir, pa umačite u brašno palačinke od pire krompira pre pečenja. Pecite ih u tiganju u kom ste zagrejali 3 do 4 kašike ulja na srednjoj temperaturi. Pecite ih sa obe strane dok ne porumene – 3 do 4 minute. Dodavajte još ulja po potrebi. Redajte ih na tepsiju obloženu papirnatim ubrusima i odmah pospite solju.
Služite sa kiselom pavlakom i naseckanim mladim lukom.
Izvor: lifepressmagazin.com
Sastojci:
- 3 šolje (do 250 ml) pire krompira (izmiksanog sa malo putera ili pavlake)
- 2/3 šolje narendanog čedar (ili nekog drugog tvrdog) sira
- 2 kašike naseckanog mladog luka (i zeleni i beli delovi)
- 1 jaje, umućeno
- 3 kašike + pola šolje višenamenskog brašna
- Ulje za prženje
- Kisela pavlaka
Rukama podelite smesu na 12 delova, pa od svakog oblikujte kuglicu. Od kuglica napravite palačinke – diskove debljine oko 1 – 1,5 cm.
Preostalih pola šolje brašna stavite u posudu ili duboki tanjir, pa umačite u brašno palačinke od pire krompira pre pečenja. Pecite ih u tiganju u kom ste zagrejali 3 do 4 kašike ulja na srednjoj temperaturi. Pecite ih sa obe strane dok ne porumene – 3 do 4 minute. Dodavajte još ulja po potrebi. Redajte ih na tepsiju obloženu papirnatim ubrusima i odmah pospite solju.
Služite sa kiselom pavlakom i naseckanim mladim lukom.
Izvor: lifepressmagazin.com