subota, 28. veljače 2015.

Slana šarlota


Sastojci

5 jaja, 
1 kesica praška za pecivo, 
200 ml jogurta, 
pola kašičice soli, 
200 g brašna, 
450 g seckane šunke, 
500 g krem sira, 
200 g šarenih makarona, 
150 g graška, 
150 g susama.



Priprema

Odvojiti belanca od žumanaca. Posebno umutiti žumanca i postepeno im dodavati prašak za pecivo, so, jogurt i brašno. Kada se sve dobro umuti umešati prethodno umućena belanca i sve sjediniti. Sipati u pleh i peći u rerni na 250 stepeni, oko 15 minuta. Pečenu koru preručiti na mokru krpu, urolati i ostaviti da se ohladi. Sastaviti 200 g krem sira, 200 g seckane šunke i 50 g susama, te naneti na ohlađenu koru. Urolati i ostaviti da se malo stegne, pa seći na rolate.
Makarone i grašak posebno obariti u slanoj vodi, ocediti i ohladiti. U dubljoj posudi pomešati makarone, grašak, preostali krem sir i šunku i susam.
Rolatima obložiti okruglu posudu. Sredinu ispuniti filom sa maka­ronama. Preko poređati rolate da se torta zatvori. Odložiti u frižider da prenoći i stegne se, pa sutradan izvaditi i seći na kriške.