ponedjeljak, 9. ožujka 2015.

Brze i fine kiflice – recept!

Ako ste se možda koji put zapitali da li su one kiflice iz reklame za brzo&fino kiselo vrhnje stvarno onako fine kako izgledaju na snimci, evo vam odgovora – stvarno su jako fine i jako brze.


Kiflice se naprave za čas i budu doista fine. Jedina zamjerka ovim kiflicama je to, što su puno bolje dok su tople nego kad se ohlade, ali koga briga za to kad se ionako pojedu za čas i ne stignu se ohladiti

Potrebno:

– 60 dag glatkog brašna
– prašak za pecivo
– 3 žličice soli
– 100 ml suncokretovog ulja
– 200g kiselog vrhnja
– 200 ml toplog mlijeka
– 1 instant suhi kvasac
– velika kašika šećera



Priprema:

Pomiješati sve suhe sastojke pa uz naizmjenično dodavanje ulja, vrhnja i mlijeka umijesiti srednje tvrdo dizano tijesto.
Podijeliti tijesto u 4 dijela, svaki razvaljati u okrugli mlinac oko 1/2 cm debljine, rezati trokutiće, na svaki staviti malo sira i širom stranom zarolati prema užoj.
Odložiti kiflice na lim prekriven papirom za pečenje, premazati ih jajetom, posipati sezamom ili suncokretovim košticama i ostaviti da odstoje 15 min.
Peći u pećnici na 200℃ oko 25 min.