Ne mora baš svaki doručak biti jednoličan i dosadan. Vašu standardnu kajganu sa povrćem i šunkom napravite na potpuno novi način po ideji Handimania sajta.
Tokom radne nedelje verujemo da malo kod od vas ima vremena za pripremanje obilnog i kreativnog doručka, većina nas zgrabi jabuku, kiflu ili bilo šta što možemo jesti „s nogu“. Vikendom se zato potrudite i od doručka napravite pravu malu gozbu. Prve na listi recepata koje ćete probati neka vam budu ove korpice od šunke punjene jajima.
Potrebni sastojci:
- 4 tanko isečena parčeta kvalitetne šunke (ili više)
- 2 jaja
- Crvena paprika
- 100 g narendanog sira
- Vlašac
- So i biber
Pripremite sve sastojke i uključite rernu na 200°C.
Vlašac i crvenu papriku sitno iseckajte i stavite u veću posudu. U posudu zatim dodajte jaja, sir i začine pa sve dobro izmešajte uz pomoć viljuške ili penjače.
Svaki kalup za mafine obložite jednim listom šunke tako da formirate korpicu.
Kašikom napunite korpicu od šunke smesom od jaja i povrća i sve pecite u rerni 10-12 minuta dok jaja ne poprime lepu boju.
Poslužite sa tost hlebom i čašom soka od sveže ceđenih narandži.
Prijatno!