Sastojci:
50
gr margarina
1
jušna žlica svijetlog meda (bagremovog, cvijetnog)
pola
vrećice želatine (mljevene bijele)
30
ml ili 0,3 dcl vode
600
gr šećera u prahu (što sitnije mljevenog)
par kapi ekstrakta vanilije (ili bilo kojeg drugog bezbojnog)
Priprema:
Želatinu
potopiti u vodi. U međuvremenu u lončiću otopiti med (paziti da ne prokuha),
maknuti sa vatre te u njemu otopiti margarin i želatinu, te sve to dobro rukama
umjesiti sa šećerom u prahu kojeg smo prethodno sipali u malo veću zdjelu.
Mjesiti dok se ne dobije glatka fina smjesa (kao tijesto za pizzu). Po potrebi
dodavati šećera u prahu.
Količina
smjese je dovoljna za oblaganje 1 torte promjera 30x30. Može se dodati i par
kapi ekstrakta od vanilije radi boljeg okusa ali nije obavezno. Masa se može
bojati tekućim bojama za domaćinstvo ili bojama u prahu (trebati će se dodavati
šećera u prahu ili brašna). Čuvati u dobro zatvorenoj vrećici za domaćinstvo
ili u pvc posudi sa poklopcem. Čuvati na sobnoj temperaturi. Ako se masa ne
potroši odmah...prije ponovne upotrebe zagrijati malo u mikrovalnoj jer će biti
elastičnija i manje će se morati mjesiti rukama. Rok trajanja 90 dana.
Preuzeto
sa: www.coolinarika.com