srijeda, 5. ožujka 2014.

Naopaki kolač



Sastojci:

Nadjev od jabuka:
1 kg oguljenih jabuka 
3 vanili šećera 
1 čajna žličica cimeta

Biskvit mek ko duša:
5 jaja 
150 grama brašna 
120 grama šećera 
1/2 vrećice praška za pecivo 
3 žlice vode

Krema od vanilije:
700 ml mlijeka 
2 vrećice vanili pudinga 
2 vrećice vanili šećera 
100 grama šećera 
200 ml vrhnja za šlag 
1 vrećica želatine u prahu

Priprema:

Jabuke naribajte, izmješajte sa vanili šećerom i cimetom a u protvan stavite pek papir pa utisnite jabuke na dno protvana.

Pjenasto izmješajte jaja sa šećerom i vodom, pa dodajte brašno i prašak i lagano promješajte.

Biskvitno tjesto izlijte po jabukama pa pecite na 170 stupnjeva oko 40 min.
Pečeni kolač okrenite naopačke tako da vam biskvit dođe dolje.

Skuhajte puding. Želatinu napravite po uputama na vrećici pa sa žlicom dvije mlijeka zagrijte da se otopi. Šlag izmiksajte pa ga sa želatinom dodajte u ohlađeni puding.
Kremu namažite po nadjevu od jabuka pa dobro ohladite.


Preuzeto sa: www.coolinarika.com