Sastojci
za koru:
1
banana
4
jajeta
1
šolja brašna
1
dl ulja
10
g cimeta
1
prašak za pecivo
4
kašike šećera
Za
fil:
300
g šećera
2
dl slatke pavlake
150
g margarina
200
g šlaga
2,5
dl mleka
4
banane
Dekoracija:
50
g čokolade
Priprema:
Kora:
Penasto umutiti jaja i šećer. Dodati ulje, brašno, cimet i prašak za pecivo i
umutiti mikserom. Tepsiju nauljiti i posuti brašnom, poslagati po dnu kolutove
banane. Preliti ih pripremljenom smesom za koru i peći na 190 stepeni.
Fil:
U šerpu sipati 300 g šećera i zagrevati na umerenoj temperaturi, dok se ne
karamelizuje. Potom dodati toplu slatku pavlaku i nastaviti sa kuvanjem
mešajući, dok karamel ne dobije potrebnu gustinu. Skloniti sa ringle, pa u
topao fil dodati margarin. Promešati i ostaviti da se ohladi.
Umutiti
šlag sa mlekom, pa dodati polovinu fila od karamele i promešati.
Na
kraju pečenu koru premazati filom od karamela i šlaga, poslagati kolutove
banana i premazati preostalom karamelom. Posuti rendanom čokoladom.
Izvor: (recepti.com)