četvrtak, 6. ožujka 2014.

Žerbo kocke



Sastojci za kore:
100 ml mleka 
20 gr kvasca 
1 prasak za pecivo 
500 gr brasna 
150 gr secera u prahu 
150 gr margarina 
1 supena vrhom puna kasika masti

Potrebno za fil:
250 gr oraha (cesto pravim i sa kikirikijem i super je) 
200 gr secera u prahu 
8 kasika dzema od kajsija

Priprema:

Umutiti margarin, mast i secer, dodati brasno, prasak za pecivo i mleko sa kvascem.

U podmazan pleh staviti prvu koru, namazati sa 4 kasike dzema od kajsija, posuti polovinom mase od mlevenih oraha (kikirikija) sa secerom u prahu.

Staviti narednu koru, pa opet dzem i orasi sa secerom i na kraju treca kora odozgo.

Na pecene i jos tople zerbo kocke naneti glazuru.


Seci kada se ohladi . (www.coolinarika.com)