Sastojci
200 grama petit-beure keksa
3-4banane
1 veca konzerva ananasa
100 ml soka od narandze
3 kesice slaga + kisela voda za mucenje slaga
200 grama petit-beure keksa
3-4banane
1 veca konzerva ananasa
100 ml soka od narandze
3 kesice slaga + kisela voda za mucenje slaga
1 fil:
1 litra gaziranog soka od narandze
3 kesice pudinga od vanilije
5 kasika kristal secera
250 grama margarina
5 kasika secera u prahu
3 kesice pudinga od vanilije
5 kasika kristal secera
250 grama margarina
5 kasika secera u prahu
2 fil:
6 kasika secera u prahu
250 grama margarina
300 grama mlevenog keksa
50 ml soka od narandze
Priprema
250 grama margarina
300 grama mlevenog keksa
50 ml soka od narandze
Priprema
1.
Za prvi fil – secer pomesati sa prah pudingom, naliti 200 ml gaziranog soka od narandze i dobro izjednaciti. Ostali sok staviti da provri, dodati mesavinu sa pudingom i kuvati uz mesanje dok se masa ne zgusne. Ostaviti da se ohladi uz povremeno mesanje, te pomesati sa umucenim margarinom i secerom u prahu.
2.
Za drugi fil – umutiti margarin sa secerom u prahu, dodati sok, mleveni keks i sve izjednaciti.
3.
Na tacnu poslagati ceo keks natopljen sokom od narandze. Preko keksa premazati polovinu prvog fila i preko fila poslagati naseckan ananas.
4.
Preko premazati drugi fil i gore sloziti kolutove banana.
5.
Preko banana premazati drugu polovicu prvog fila od kojeg treba oduzeti malo fila za mazanje stranica torte.
6.
Poravnati povrsinu i prekriti natopljenim keksom. Tortu ostaviti u frizideru oko 2 sata.
7.
Umutiti slag sa kiselom vodom i do sluzenja tortu drzati u frizideru.
Izvor: www.coolinarika.com
Izvor: www.coolinarika.com