Sastojci
Za 4 mini tortice
4 jaja
125 g maslaca
150 g secera u prahu
150 g kvalitetne cokolade
100 g lesnika
Priprema
1
Umutiti penasto maslac sa 75 g secera u prahu, dodati zumanca i rastopljenu cokoladu, ali paziti da ne bude suvise topla.
2
Umutiti cvrstu penu od belanaca sa preostalom kolicinom secera, te pazljivo spojiti obe smese. Mesati dok se ne dobije fina, ujednacena krema.
3
Smesu podeliti na 2 dela, jedan deo sipati u pleh (32×22 cm) koji je oblozen masnim papirom, i peci koru na 175 C, oko 20 minuta…paziti da ne potamni, jer je vrlo tanka.
4
U drugi deo cokoladne smese, dodati 50 g fino mlevenih, ispecenih lesnika, izmesati i staviti u frizider da se malo stegne, dok se korica pece.
5
Kad se korica ispekla i ohladila, okruglom modlicom izvaditi krugove precnika 6-7 cm.
6
Svaki kruzic filovati pripremljenim kremom, spojiti po 3 za jednu torticu, premazati kremom sa strane i uvaljati u krupno seckane, ispecene lesnike.
7
Za zavrsni “touch”, svaku torticu preliti cokoladnom glazurom i ukrasiti kuglicom od cokolade. Posluziti rashladjeno uz malo ulupanog slatkog vrhnja.;)
Za cokoladne kuglice: iskoristiti preostalo testo, posle izvadjenih kruzica, dodati malo maslaca i ruma, oblikovati kuglice i svaku uvaljati u mlevene lesnike ili cokoladne mrvice.
Posluživanje
Od istih sastojaka, moze se naravno napraviti i klasicna torta, samo treba uvecati mere, po zelji 4x do 6x…fil se moze pripremiti i na pari, a da bi tortica imala potrebnu visinu, potrebno je ispeci bar 6 korica.
Izvor: coolinarika.com