Sastojci:
- 3 šalice slatkog vrhnja
- 2 žlice šećera
- 1/2 žličice cimeta
- 2 žličice ekstrakta vanilije
- 1/2 šalice Nutelle (ili nekog sličnog namaza)
- 15 graham keksa (keksi sa žitaricama), petit beurre ili oreo
- Svježe jagode (po želji)
Priprema:
1. U posudi za miksanje izmiješajte vrhnje šećer i vaniliju te sve zajedno dobro izmiksajte dok ne dobijete ujednačenu kremastu smjesu ( 3 do 4 minute)
2. U smjesu dodajte Nutellu te je kuhačom polako i lagano umiješajte dok se u potpunosti ne poveže sa smjesom.
3. U kalup poslažite kekse tako da pokriju cijelo dno, ako je potrebno odlomite komadiće da popunite praznine.
4. Na kekse nanesite kremu u debljem sloju i ravnomjerno je rasporedite.
5. Na kremu posložite još jedan sloj keksa te ih ponovno prekrijte kremom.
6. Posudu prekrijte folijom i spremite u hladnjak preko noći.
7. Kolač razrežite na kocke (četvrtasti kalup) ili trokute (okrugli kalup) i poslužite.
Savjeti:
- Kada u kremu dodajete Nutellu miješajte polako i oprezno kako se krema ne bi opustila.
- Želite li kolaču dati svježine u recept dodajte svježe jagode. Narežite ih na tanke ploške, poslažite ih po kremi te ih tek onda prekrijte keksom.
- Po receptu pkalup ili posuda bi trebala biti cca 20 puta 20 centimetara te bi vam trebala ispasti 3 sloja keksa i 3 sloja kreme.
Izvor: magazin.ba
- 2 žlice šećera
- 1/2 žličice cimeta
- 2 žličice ekstrakta vanilije
- 1/2 šalice Nutelle (ili nekog sličnog namaza)
- 15 graham keksa (keksi sa žitaricama), petit beurre ili oreo
- Svježe jagode (po želji)
Priprema:
1. U posudi za miksanje izmiješajte vrhnje šećer i vaniliju te sve zajedno dobro izmiksajte dok ne dobijete ujednačenu kremastu smjesu ( 3 do 4 minute)
2. U smjesu dodajte Nutellu te je kuhačom polako i lagano umiješajte dok se u potpunosti ne poveže sa smjesom.
3. U kalup poslažite kekse tako da pokriju cijelo dno, ako je potrebno odlomite komadiće da popunite praznine.
4. Na kekse nanesite kremu u debljem sloju i ravnomjerno je rasporedite.
5. Na kremu posložite još jedan sloj keksa te ih ponovno prekrijte kremom.
6. Posudu prekrijte folijom i spremite u hladnjak preko noći.
7. Kolač razrežite na kocke (četvrtasti kalup) ili trokute (okrugli kalup) i poslužite.
Savjeti:
- Kada u kremu dodajete Nutellu miješajte polako i oprezno kako se krema ne bi opustila.
- Želite li kolaču dati svježine u recept dodajte svježe jagode. Narežite ih na tanke ploške, poslažite ih po kremi te ih tek onda prekrijte keksom.
- Po receptu pkalup ili posuda bi trebala biti cca 20 puta 20 centimetara te bi vam trebala ispasti 3 sloja keksa i 3 sloja kreme.
Izvor: magazin.ba