petak, 12. rujna 2014.

Sočni kruh

Volite li kruh toliko da ga želite učiniti glavnim jelom, svakako probajte ovu “konkretnu”, suhim mesom, sirom i jajima oplemenjenu roladu. Posebno ga preporučujemo u proljeće, kad ga možemo poslužiti uz hren i mladi luk.

     

Sastojci


    Za tijesto:
     500 g Pšeničnog oštrog brašna tip 400 Podravka By Podravka
     1 svježi kvasac
     1 žličica šećera
     1 žličica soli
     300-330 ml tople vode
    Za nadjev:
     100 g narezane kuhane šunke
     100 g narezane suhe vratine
     100 g naribanog sira edamera
     4 kuhana jaja  



Priprema

    1.
    Kvasac sa šećerom i malo brašna razmutite u malo vode i ostavite na toplom mjestu 10-ak minuta.
    2.
    Preostalo brašno pomiješajte sa soli, dodajte dignuti kvasac i ostatak vode, pa zamijesite tijesto. Tijesto pokrijte i ostavite na toplom mjestu 30-ak minuta.
    3.
    Nakon toga tijesto premijesite i razvaljajte te po njemu rasporedite vratinu, šunku i sir. Jaja stavite uz rub i sve zajedno zarolajte u roladu.
    4.
    Kruh stavite u nauljeni kalup (vel. 30×11 cm) i pustite da se diže 20 minuta. Stavite peći u pećnicu zagrijanu 180-200°C i pecite 60 minuta.



Izvor: coolinarika.com