Volite li kruh toliko da ga želite učiniti glavnim jelom, svakako
probajte ovu “konkretnu”, suhim mesom, sirom i jajima oplemenjenu
roladu. Posebno ga preporučujemo u proljeće, kad ga
možemo poslužiti uz hren i mladi luk.
Sastojci
Za tijesto:
500 g Pšeničnog oštrog brašna tip 400 Podravka By Podravka
1 svježi kvasac
1 žličica šećera
1 žličica soli
300-330 ml tople vode
Za nadjev:
100 g narezane kuhane šunke
100 g narezane suhe vratine
100 g naribanog sira edamera
4 kuhana jaja
Priprema
1.
Kvasac sa šećerom i malo brašna razmutite u malo vode i ostavite na toplom mjestu 10-ak minuta.
2.
Preostalo brašno pomiješajte sa soli, dodajte dignuti kvasac i ostatak vode, pa zamijesite tijesto. Tijesto pokrijte i ostavite na toplom mjestu 30-ak minuta.
3.
Nakon toga tijesto premijesite i razvaljajte te po njemu rasporedite vratinu, šunku i sir. Jaja stavite uz rub i sve zajedno zarolajte u roladu.
4.
Kruh stavite u nauljeni kalup (vel. 30×11 cm) i pustite da se diže 20 minuta. Stavite peći u pećnicu zagrijanu 180-200°C i pecite 60 minuta.
Izvor: coolinarika.com
petak, 12. rujna 2014.