Sastojci:
Za koru:
6 belanaca,
6 kašika šećera,
6 kašika brašna,
1 kesica praška za pecivo;
Za fil:
6 žumanaca,
6 kašika šećera,
6 kašika gustina,
6 dl mleka + 1 dl za natapanje kore,
2 dl slatke pavlake,
200 g margarina,
100 g šećera uprahu,
2 kesice vanil-šećera.
Pripreme:
Umutiti belanca sa šećerom u čvrst sneg. Dodati, kašiku po kašiku, brašna pomešanog sa praškom za pecivo. Blago izmešati. Masu izliti u pleh obložen papirom za pečenje. Peći u zagrejanoj rerni na 180 °C, 20-25 minuta, pazeći da kora ostane bela. Koru ostaviti da se ohladi.
Od 6 dl mleka izdvojiti 1 dl, a preostalo mleko staviti da provri. Umutiti žumanca sa šećerom, dodati gustin, preostalo mleko i sipati u mleko koje vri. Skuvati krem i ostaviti da se ohladi. Umutiti margarin sa šećerom u prahu i vanil-šećerom i sjediniti sa ohlađenim kremom. Ohlađenu koru natopiti sa preostalim mlakim mlekom. Ravnomerno naneti na koru pripremljeni fil. Umutiti slatku pavlaku i naneti preko fila. Nafilovan kolač staviti u frižider da se stegne. Seći na kocke i poslužiti.