Open top menu
subota, 28. veljače 2015.



Sastojci:

Za koru: 
6 belanaca, 
6 kašika šećera, 
6 kašika brašna, 
1 kesica praška za pecivo;
Za fil: 
6 žumanaca, 
6 kašika šećera, 
6 kašika gustina, 
6 dl mleka + 1 dl za natapanje kore, 
2 dl slatke pavlake, 
200 g margarina, 
100 g šećera uprahu, 
2 kesice vanil-šećera.



Pripreme:

Umutiti belanca sa šećerom u čvrst sneg. Dodati, kašiku po kašiku, brašna pomešanog sa praškom za pecivo. Blago izmešati. Masu izliti u pleh obložen papirom za pečenje. Peći u zagrejanoj rerni na 180 °C, 20-25 minuta, pazeći da kora ostane bela. Koru ostaviti da se ohladi.
Od 6 dl mleka izdvojiti 1 dl, a preostalo mleko staviti da provri. Umutiti žumanca sa šećerom, dodati gustin, preostalo mleko i sipati u mleko koje vri. Skuvati krem i ostaviti da se ohladi. Umutiti margarin sa šećerom u prahu i vanil-šećerom i sjediniti sa ohlađenim kremom. Ohlađenu koru natopiti sa preostalim mlakim mlekom. Ravnomerno naneti na koru pripremljeni fil. Umutiti slatku pavlaku i naneti preko fila. Nafilovan kolač staviti u frižider da se stegne. Seći na kocke i poslužiti.


Floating Vertical Bar With Share Buttons widget by techiterian