Sastojci
25 dkg ratluka od ruže
20 dkg šećera u prahu
jestiva boja
Priprema
1.
Ratluk stavite u jednu posudu i pospite sa malo šećera u prahu
2.
Dobro ga zgnječite rukom dok se ne spoji u jednu masu
3.
U ovoj prvoj fazi vam je skroz zaljepljen za ruke
4.
Skinite ga sa ruku i pospite sa još šećera(još u posudi radite) dok ne dobijete finu masu koja se neće lijepiti za ruke
5.
Podlogu obilno pospite šećerom u prahu, stavite tijesto na šećer, posipajte i odozgo i mjesite tako dugo dok ne dobijete masu poput plastelina
6.
Boju možete dodati na početku ili na kraju
7.
Ukoliko ćete cijelu masu bojati u jednu boju možete ju odmah dodati a ako će biti u više boja onda pojedinačne dijelove bojate kasnije
8.
Ako ćete masom oblagati tortu, pospite podlogu šećerom u prahu i oklagijom razvaljajte tijesto.
9.
Kada je masa na torti, stavite na vrhove prstiju malo ulja ili vode pa pređite peko mase da nestane šećer i da masa dobije sjaj.
Izvor: coolinarika.com