srijeda, 5. ožujka 2014.

Kremisimo kocke


Sastojci:
2 vrećice Pudinga vanilin Dolcela
2 žlice Pšeničnog oštrog brašna tip 400
2 žlice Gussnela Dolcela
100 g šećera 
1 l mlijeka 
250 g maslaca 
200 g Čokolino namaza 
5 krem bananica 
100 g čokolade 
700 g keksa Petit Beurre 
sok od 2 naranče 
2 vrećice Šlag pjene Dolcela  
250 mlmlijeka

Priprema:

Sadržaj vrećica pudinga, brašna, Gussnela i šećera razmutite u malo mlijeka.

Ostatak mlijeka zakipite, uklonite s vatre, dodajte mu razmućenu mješavinu pudinga te neprekidno miješajući kuhajte 1-2 minute.

U rashlađenu puding kremu umiješajte razrađeni maslac i električnom miješalicom izradite glatku kremu. Kremu razdijelite u 3 dijela.

U prvi dio umiješajte čokolino namaz, u drugi dio narezane krem banane, a u treći naribanu čokoladu.

Kekse umočite u sok i rasporedite po pripremljenom plehu. Na njih stavite prvu kremu pa ponovo poredajte red keksa te ih prekrijte drugom kremom po kojoj posložite red keksa i na kraju premažite trećom kremom.

Sadržaj vrećica Šlag hita uspite u hladno mlijeko i miješajte električnom miješalicom dok ne dobijete čvrsti šlag.

Šlag premažite preko kolača i dobro rashladite.

Posluživanje:

Kolač narežite na kocke i poslužite.

Savjet:


Kolač mora odstajati nekoliko sati da keksi omekšaju.

coolinarka.com