Sastojci:
100
g čokolade za kuhanje
150
g gorke tamne čokolade (70% kakaa)
600
ml slatkog vrhnja
20
g šećera u prahu
4
žlice soka od naranče ili likera od naranče
1
žličica narančine korice
100
g zdrobljene čokolade za kuhanje
Za
čokoladnu glazuru:
150
g čokolade za kuhanje
90
g maslaca
Priprema:
Slatko
vrhnje istucite u šlag, umiješajte šećer u prahu, sok i narančinu koricu te
čokoladu otopljenu na pari.
Dobro
izmiješajte električnom miješalicom, pa umiješajte zdrobljenu čokoladu.
Smjesu
izlijte u kalup obložen prozirnom folijom i ostavite u zamrzivaču tri sata.
Ohlađeni
kolač okrenite na pladanj, pa ga prelijte čokoladnom glazurom koju ste
pripremili tako da ste u čokoladu, koju ste otopili na pari, umiješali omekšani
maslac.
Kolač
poslužite dobro rashlađen i narezan na šnite.
Kalup
prije izlijevanja možete obložiti komadima tanke čokolade ili čokoladnim
vaflima koji će vam poslužiti umjesto glazure.