Open top menu
nedjelja, 26. siječnja 2014.


Sezona roštiljanja je otvorena. Da li ste spremni? Otkrijte trikove, koji će vas učiniti majstorom roštilja.
Roštiljanje ne mora nužno da znači i prejedanje, nezdravu hranu, mnoštvo kalorija. Roštilj može biti ukusan, lijep i zdrav obrok ukoliko ne pretjerujete i slijedite ove savete. 
1. Skuhajte meso prije nego ga stavite na gril. Nije obavezno, ali brže će biti pečeno, a i ukusnije.




2. Koristite manje komade mesa, brže ćete ih spremiti i potrebna je manja temperatura. Češće ih okrećite i trudite se da bude što manje dima.

3. Izbjegavajte mesne prerađevine, poput kobasica ili hrenovki, jer sa njima povećavate rizik od srčanog udara, dijabetesa i drugih bolesti. Radije birajte neobrađeno meso, odreske, pileća prsa, ribu, gljive, hamburger od povrća, …
krompir
4. Trudite se da ne prepečete hranu i koriste marinirano meso, biljke i začine: karanfilić, ruzmarin, paprika, đumbir, origano, biber, bijeli luk, sok od limuna, sirće, …

5. Obilato koristite povrće (kako pečeno, tako i svježe) i više gljiva. Upotrebite aluminijumsku foliju. Neka ona bude hit ove sezone roštiljanja. Obroci su tako zdraviji i ukusniji. U foliju stavite meso, gljive ili drugo povrće, začinite po želji, zamotajte u svežanj i pecite na grilu par minuta sa obe strane (ili duže, zavisi od hrane). Dobićete ukusan obrok, koji se kuvao na visokoj temperaturi u svom soku.


Floating Vertical Bar With Share Buttons widget by techiterian