Open top menu
petak, 31. siječnja 2014.



Potrebni sastojci:
2 kašike gustina
3 pudinga od vanile
1,5 margarina
300 gr šećera
1 l mleka
Pakovanje korica za Rozen tortu
300 gr-350 gr šlaga u prahu
po ukusu voće i šećer
oko 200 gr šlaga za ukrašavanje torte



Pripremanje:
U litar mleka sipati šećer,skuvati tri pudinga od vanile i 2 kašike gustina(prvo od mleka oduzeti deo u kojem će se rastvoriti puding i gustin).Fil ostaviti da se lepo ohladi i postepeno dodavati fil u puding i penasto ga umutiti. Šlag umutiti sa hladnom kiselom vodom(oko 3 dl), ili po uputstvu na pakovanju. Voće birati po želji, maline, jagode...višnje...Ja sam ovoga puta izabrala višnje koje sam kuvala par minuta sa šećerom i dodala sam 2 kašike gustina.Ako voće koje koristite mora da se kuva ostaviti ga nakon toga da se ohladi. FILOVATI: Korica, fil od pudinga, šlag...na petu koricu dodati voće(ja sam dirketno na koricu stavila voće, ali ako su u pitanju banane ili sl. prvo staviti fil od pudinga pa tek onda voće), dodati na voće šlag a naredne korice ređati fil, šlag...Voće dolazi samo na jedan deo... Nama je prijala iako mi slika baš i ne pokazuje mnogo...nikako da lepo uslikam-blic jak i jednostavno se ne vide dobro korice od rozen torte, ali u svakom slučaju je ukusna... Tortu ukrastiti sa još 200 gr šlaga u prahu umućenim sa hladnom kiselom vodom...
Floating Vertical Bar With Share Buttons widget by techiterian