Open top menu
subota, 25. siječnja 2014.


Da bi ste ukrasili vaše torte i, uopšte, deserte ne morate kupovati cvetne ukrase. Možete ih jednostavno napraviti sami i to od svežeg jestivog cveća. Pročitajte kako.
cvetni ukrasi za kolace3
Trebaće vam, kao prvo, menta i jestivo cveće (ukoliko ne možete da ga pronađete u prodaji možete koristiti ono koje imate u bašti, pod uslovom da nije prskano. Recimo, ruže, kamilica, lavanda, neven, lipa, ljubičice, maćuhice, jorgovan…). Pored toga, pripremite: 1 belance i 1/4 šolje šećera u prahu.

Cveće operite i ostavite da se latice malo prosuše. Izmutite belance, pa uz pomoć kista u potpunosti premažite svaki cvet i listove sveže mente, koje ste prethodno stavili na papir. Pospite šećerom u prahu. Ostavite nepokrivene da se suše 48 sati. Nakon toga možete ukrašavati vaše deserte, a višak cvetova čuvajte u dobro zatvorenim kutijicama. Mogu da stoje čak tri meseca.







Ovi ukrasi su u potpunosti jestivi i izgledaju kao zaleđeni cvetovi i najlepše idu uz bele torte i kolače.
cvetni ukrasi za kolace novi


Floating Vertical Bar With Share Buttons widget by techiterian