Potrebni sastojci:
100gr margarina
1 jaje
1 žumance
6 kašika šećera
1 kašikica cimeta
2 kašike meda
vanilin šećer
400-500gr brašno
džem od kajsija
100gr čokolade za kuvanje
2 štangle bele čokolade
malo ulja
100gr margarina
1 jaje
1 žumance
6 kašika šećera
1 kašikica cimeta
2 kašike meda
vanilin šećer
400-500gr brašno
džem od kajsija
100gr čokolade za kuvanje
2 štangle bele čokolade
malo ulja
Pripremanje:
Umutiti penasto margarin sa šećerom pa dodati jaja. Izmutiti pa dodati vanilin šećer i med,pa brašno.
Brašno dodajemo i nastavljamo mućenje pa mešenje. Umesiti glatko testo pa ostaviti da odstoji pola sata u frižideru.
Pobrašnaviti sto pa razvući na debljinu 0,3cm i velikom modlom vaditi kolačiće.
Staviti u pleh jedan krug pa pnamazati džem pa preklopiti drugim krugom i peći na 180 stepeni 15 minuta.
Biće tvrdi. Ostavite ih par sati tako da odstoje i pokupe vlagu iz vazduha. Omekaniće.
Otopite čokoladu sa malo ulja pa prelijte ih. Odgore išarajte belom čokoladom pa sekačem za picu isecite na 8 delova.
Možete da pravite manje.
Umutiti penasto margarin sa šećerom pa dodati jaja. Izmutiti pa dodati vanilin šećer i med,pa brašno.
Brašno dodajemo i nastavljamo mućenje pa mešenje. Umesiti glatko testo pa ostaviti da odstoji pola sata u frižideru.
Pobrašnaviti sto pa razvući na debljinu 0,3cm i velikom modlom vaditi kolačiće.
Staviti u pleh jedan krug pa pnamazati džem pa preklopiti drugim krugom i peći na 180 stepeni 15 minuta.
Biće tvrdi. Ostavite ih par sati tako da odstoje i pokupe vlagu iz vazduha. Omekaniće.
Otopite čokoladu sa malo ulja pa prelijte ih. Odgore išarajte belom čokoladom pa sekačem za picu isecite na 8 delova.
Možete da pravite manje.