Prženice su zasigurno jedno od omiljenih jela koje spremamo za doručak, ali napravite ih na malko drugačiji način da razbijete monotoniju i učinite ih hrskavima. Klinci će biti oduševljeni.
Malo koje dete ili odrasla osoba ne voli prženice, a ove hrskave sigurni smo da ćete voleti još više. Ovu simpatičnu ideju pronašli smo na Abeutifulmess blogu koji vode Elise i Emma, a one veruju da su domaće stvari najbolje i tu se sa njima, moramo priznati, slažemo.
Krenimo na pripremu hrskavih prženica!
Potrebni sastojci:
- 8 šnita starijeg hleba – francuza
- 5 jaja
- ¼ šolje mleka
- Kašičica vanila ekstrakta
- Malo cimeta
- 4-5 šolja kornfleksa
- Puter ili ulje
Za početak izmrvite kornfleks. Stavite ga u plastičnu kesicu sa zatvaračem i jednostavno drobite rukama dok ne dobijete sitne mrvice. Nakon toga mrvice istresite na tanjir.
U većoj posudi mutite jaja, vanila ekstrakt, cimet i mleko uz pomoć žice za mućenje.
Na tavu stavite ulje ili puter da se dobro zagriju, a zatim šnite hleba umočite u jaja sa obe strane, pa odmah zatim i u žitarice i stavite u tavu da se peku. Biće dovoljno da ih pečete 2-3 minuta sa obe strane.
Prženice poslužite sa medom i svežim voćem.