Open top menu
četvrtak, 30. siječnja 2014.




Jednostavno..


Potrebni sastojci:

300 g keksa sa okusom kakaoa
150 ml soka od narandze
1 vanilin secer
2 velike kasike pekmeza od narandze ili marelice
1 rebro cokolade za kuvanje
naribana korica narandze
1 kasika meda



Pripremanje:

Kekse samljeti ili ih dobro usitniti, preliti sokom, izmesati, dodati med, pekmez, vanilin secer i otopljenu cokoladu, na kraju umesati koricu narandze, sve dobro izmiesati da se sastojci povezu.
Najbolje rukama sjediniti smesu, staviti u frizider 30 minuta i zatim oblikovati kuglice ili oblike po zelji.
Dodati jos malo keksa ako se smesa cini mekana.
Uvaljati u mleveni keks.
Moze se staviti na foliju u neki kalup pa kasnije rezati.
Moze i druga vrsta kaksa, ali sa okusom kakaoa su predivne za ovaj kolacic, budu tamne i finog okusa.

Floating Vertical Bar With Share Buttons widget by techiterian