Open top menu
petak, 24. siječnja 2014.


O mafinima nemamo šta puno za reći osim da su sjajni kao doručak, desert posle ručka i užina, te da je malo ljudi na svetu koji ih ne vole.
Probajte napraviti zdrave mafine od jabuka i celovitih žitarica po receptu Smitten kitchen sajta.

Potrebni sastojci:

  • Šolja brašna od celovitog zrna
  • Šolja običnog belog brašna
  • Kašičica sode bikarbone
  • Kašičica praška za pecivo
  • Prstohvat soli
  • Kašićica cimeta
  • Pola šolje putera
  • ½ šolje šećera
  • ½ šolje smeđeg šećera
  • Jedno jaje
  • Šolja mlaćenice ili jogurta
  • Dve veće jabuke oguljene, očišćene i iseckane na kockice
mafini2

Uključite rernu da se greje na 220C. Pomešajte brašno sa sodom bikarbonom, praškom za pecivo, solju i cimetom. U posebnoj posudi mikserom mutite puter, dodajte beli i smeđi šećer i mutite dok ne postane penasto, na samom kraju mešanja umutite i jedno jaje, a zatim i mlaćenicu/jogurt. Na samom kraju uz pomoć varjače umešajte sve suve sastojke i jabuke.

mafini3

Smesu podelite u kalupe za mafine u koje ste prethodno stavili korpice i svaki mafin pospite sa malo smeđeg šećera.
mafini4

Pecite ih desetak minuta na 220C, a zatim smanjite na 200C i pecite još 5-10 minuta

Floating Vertical Bar With Share Buttons widget by techiterian