Open top menu
petak, 24. siječnja 2014.


Jeste li se u moru „brzo i jednostavno“ letnjih jela poželeli nečega na kašiku? Mi svakako jesmo i zato vam donosimo recept za minestrone supu sa mesnim okruglicama.
Minestrone je poznata italijanska supa koja obiluje svežim povrćem i vitaminima. Spoonful sajt uz povrće je u minestrone dodao i mesne okruglice tako da umesto kao toplo predjelo, ovu supicu možete poslužiti i kao glavno jelo.
By: timquijano

Potrebni sastojci:

  • Kašika maslinovog ulja
  • Manja glavica sitno naseckanog crvenog luka
  • Dva čena belog luka
  • Dve na kolutove isečene šargarepe
  • 4 šolje bujona
  • Konzerva na kockice isečenog paradajza
  • Konzerva belog pasulja
  • Italijanski začini (origano, bosiljak)
  • Šolja orzo testenine *
  • Naribani parmezan

meatballs

Za mesne okruglice:

  • 450 g mlevene junetine
  • 200 g svežeg spanaća ( kratko balnširanog, isceđenog i naseckanog)
  • 1 jaje
  • So, biber, beli luk u prahu
  • Hlebne mrvice
  • Mlevena crvena paprika
Sve sastojke za mesne okruglice dobro izmešajte u većoj posudi i mesite rukom dok smesa ne prestane bit lepljiva pa je ostavite u frižider da se odmara.
Dok se meso odmara, u veću posudu stavite maslinovo ulje da se greje, pa dodajte beli i crveni luk da se dinstaju dok ne omekšaju, oko dva minuta.

Kad je luk omekšao dodajte šargarepu, bujon, paradajz, pasulj, začine i testeninu i ostavite da lagano prokrčka.
Dok se supica kuva od mesa oblikujte male okruglice koje ćete peći na širokoj zagrejanoj tavi dok ne dobiju lepu boju sa svih strana. Kad su okruglice pečene dodajte ih u supu i ostavite sve da lagano krčka oko 15-ak minuta.
Supu poslužite sa tostom i ribanim parmezanom.
* Orzo – sitna testenina, oblika sličnom pirinču

Floating Vertical Bar With Share Buttons widget by techiterian