Open top menu
nedjelja, 19. siječnja 2014.

Ovo je najjednostavnija torta, koju možete praviti kao nešto usputno. Ukusna sladoled voćna krema i kora od hrskavih keksića će oduševiti i one koji nisu ljubitelji deserata.
Na blogu Call-Me-Cupcake Linda Lomelino piše o odličnim receptima i kulinarstvu, a ova torta je, kako kaže, namenjena za proslave i diplome.
Sastojci:
voćna torta
Za koru:

150 gr tvrdih, hrskavih čokoladnih keksića (+ par komada)
50 gr otopljenog putera
Za kreme:
300 gr krem sira


250 gr rikota sira (ili nekog drugog svežeg sira)
4 dl pavlake za kuvanje
1 ½ dl šećera
Korica od pola limuna, narendana
1/2 kašičice vanilin šećera
100 gr jagoda
150 gr borovnica i malina
Keksiće usitnite u seckalici za hranu i dodajte puter, pa mešajte dok ne dobijete gustu smesu. Sa plastičnom folijom pokrijte dno okruglog kalupa za torte prečnika oko 20 (do 24) cm i duboke bar 7 cm. Smesu sa keksićima utisnite u dno kalupa i stavite sve u zamrzivač dok pripremite kreme.
U velikoj posudi pomešajte krem sir, rikota sir, pavlaku, šećer i limunovu koricu i mešajte električnim mikserom dok se sve ne sjedini u kremastu masu. Jagode izmiksajte u seckalici za hranu ili blenderu, pa pomešajte sa pola krem smese. Uspite je u kalup, preko kore sa keksićima i sve stavite u zamrzivač na 30 minuta. Nakon toga izvadite kalup i preko smese s jagodama stavite nekoliko čokoladnih keksića celih ili grubo izmrvljenih.
Izmiksajte 100 gr malina i borovnica u blenderu i pomešajte sa drugom polovinom krem smese. Svemu dodajte ostalih 50 gr celih malina i borovnica, uspite u kalup preko izlomljenih keksića. Sve pokrijte i stavite u zamrzivač na 5 do 6 sati ili preko noći. Izvadite iz zamrzivača bar 30 minuta pre služenja. Ukrasite sa bobičavim ili drugim voćem po želji.

Floating Vertical Bar With Share Buttons widget by techiterian