Ove neobične pločice su idealan izbor za doručak pun vitamina. Šunka, sir i mnoštvo povrća na korici od tostiranih kiflica. Zvuči vam primamljivo?
Ne zaboravite da ih izrežete na pločice i poslužite uz šolju mleka ili ukusnog kefira. Na blogu Momontimeout gde smo pronašli recept ističu da je reč o pravim ukusnim proteinskim pločicama, idealnim za zdrav početak dana.
Lako ih je napraviti, možete ih služiti tople iz rerne ili jesti hladne za popodnevnu zakusku; pa, čak, poneti i na posao.
Sastojci:
- 8 mini kroasana ili kiflica sa puterom (možete koristiti i šnite starog ili običnog hleba)
- 230 gr čedar sira (ili nekog sličnog), narendanog
- 1 šolja (od 250 ml) šunke naseckane na kockice
- 1 kašika putera
- 1/3 šolje naseckane crvene paprike, sveže
- 1/3 šolje naseckane zelene paprike, sveže
- 1/3 šolje naseckanog crvenog luka
- 8 jaja
- ½ šolje mleka sa manje masnoće
- So i biber
Zagrejte rernu na 200C. Obložite tepsiju približnih dimanzija 23×33 cm papirom za pečenje (ili samo nauljite). Poredajte kiflice (kroasane ili hleb) na dno tepsije gusto, jedne do drugih i malo pritisnite rukom.
Pospite sirom, pa šunkom. Puter otopite u tiganju, pa dinstajte luk i paprike kratko na srednjoj temperaturi (3 do 5 minuta) dok ne omekane. Pospite i udinstano povrće preko šunke.
Umutite jaja, mleko, so i biber, pa lagano prelijte preko šunke i povrća. Stavite odmah u rernu i pecite 30 do 35 minuta. Izvadite iz rerne, ostavite da se ohladi kratko, pa režite na pločice i služite uz mleko, jogurt ili kefir.
Umutite jaja, mleko, so i biber, pa lagano prelijte preko šunke i povrća. Stavite odmah u rernu i pecite 30 do 35 minuta. Izvadite iz rerne, ostavite da se ohladi kratko, pa režite na pločice i služite uz mleko, jogurt ili kefir.