Open top menu
nedjelja, 26. siječnja 2014.



Jaja su uvek sjajan izbor za doručak, ali pečenje omleta za više osoba u maloj tavi nije baš najsretnija opcija. Da vam se ne bi desilo da pečete nekoliko omleta posebno, pokušajte jedan veliki ispeći u rerni. Mislite da ne može? Čitajte dalje.
Jedna mama sa Superhealthykids bloga je došla na sjajnu ideju i pokušala ispeći omlet u rerni, nakon toga više nije bilo povratka nazad.

Potrebni sastojci:

  • 6 jaja
  • Šolja mleka sa manje masnoće
  • ½ šolje pšeničnog brašna
  • Po želji: gljive, ribani sir, sveža paprika, sveži paradajz


  • So, biber po ukusu
omlelt

U blender uspite jaja, mleko i brašno, pa sve miksajte dok smesa ne postane glatka i bez grudvica. Veću tepsiju namažite uljem ili puterom, pa smesu za omlet ravnomerno rasporedite.
Odozgo poredajte gljive, paprike, paradajz i ostalo povrće koje koristite i stavite da se peče na 220C 20-ak minuta. Pred sami kraj pečenja dodajte naribani sir, a ukoliko ne koristite sir dodajte nekoliko kašika kečapa ili nekog drugog sosa po želji.

Kad je omlet pečen izvadite ga iz rerne, urolajte u rolat, režite i poslužite sa šoljom jogurta i kiselom pavlakom.
Floating Vertical Bar With Share Buttons widget by techiterian