Open top menu
nedjelja, 26. siječnja 2014.


Prema nekim zapisima prve kalupe za mafine napravio je Hari Pan još daleke 1770. godine. Verujemo da bi se i on šokirao kada bi video za šta sve danas koriste ove kalupe.
Donosimo vam 5 super predloga kako da upotrebite kalupe za mafine na novi način.

1.Ćufte u mafin tepsiji

u kalupu za mafine

Vaše ćuftice možete mnogo jednostavnije napraviti. Samo “izmiksajte” vašu smesu za ćufte, rasporedite je u kalupe i pecite na 200C 30-tak minuta. Ukrasite pireom od krompira.

2. Gnezda od špageta

u kalupu za mafine

Servirajte vaše špagete sa sirom na novi način. Napravite ih kao inače (samo pazite da ih ne lomite, neka ostanu cele špagete) i viljuškom zamotajte u gnezda, stavite u kalupe i pecite 210C 10 minuta.

3. Naopačke


u kalupu za mafine

Okrenite mafin tavu naopačke i nanesite na kalupe smesu za keksiće. Pecite na 180C 10 do 15 minuta i koristite kao jestive korpice za sladoled i voće.

4. Roštilj – sosevi i salate

u kalupu za mafine

Za manje nereda prilikom roštiljanja, poslužite umake i salatu u kalupima za mafine.

5. Zaleđene slastice

u kalupu za mafine

U “Harijevoj tepsiji” možete zalediti sladoled ili čokoladu sa voćem, kreme, ali i poslužiti razne slastice.

Floating Vertical Bar With Share Buttons widget by techiterian