Open top menu
nedjelja, 26. siječnja 2014.


Kuhinjske tajne se krišom prenose s kolena na koleno. Iako možda, na prvu, zvuče neobično, verujete mnogim kuharicama su olakašale život. Razotkrijte tajne sa nama.
Kratki trikovi


Ukoliko stavite jabuku ili komad hleba u posudu sa smeđim šećerom on se neće grudvati. Isti učinak na so ima riža, koju bi bilo najbolje dodati solanicima. A lovorov list čuva rižu, grah, testeninu i brašno od bubica, žižaka.
kuhinja
Sir

Da vam se tvrdi sir ne bi brzo sušio, premažite ga sa malo putera. Ovo deluje i ukoliko se sir već stvrdnuo. Samo ga premažite sa puterom ili margarinom i ostavite neko vreme pre služenja.
Jaja
Da biste utvrdili da li je neko jaje pokvareno ili ne, potrebno je samo da spustite u posudicu sa vodom. Ukoliko je palo na dno, reč je o svežem jajetu, a ako je isplivalo na površinu, možete ga odmah baciti.
kuhinja2

Povrće
Na žalost, povrće se brzo kvari. Da biste ga održali duže svežim držite ga na papirnatim ubrusima (stavite ih u frižider na dno pregrada za držanje povrća i voća). Papirnati ubrusi će dobro doći i za gljive, koje je potrebno blago obmotati sa njima.











Limun
Ne morate uvek seći ceo limun. Ukoliko vam treba samo par kapi, probušite rupicu na limunu i iscedite koliko vam je potrebno i tako će limun moći duže da stoji.
Imate li vi neke kuhinjske tajne, koje su vama prenešene sistemom “s kolena na koleno”?





Floating Vertical Bar With Share Buttons widget by techiterian