Sastojci
- 400 grama pettit keksa
- 500 ml čvrstog jogurta
- 200 ml kiselog vrhnja
- 1 čaša (od jogurta) šečera
- višnje (cca 1/3 staklenke)
- 250 ml vrnja za šlag
- malo naribane čokolade
U kalup ( koristila sam kalup veličine 32 x 22 cm) složite pettit kekse, a ostatak keksa izlomite ( svaki keks na 6-7 komadića).
U većoj posudi izmiješajte jogurt, kiselo vrhnje i šečer te u tu smjesu dodajte izlomljene kekse i dobro izmiješajte te istresite na posložene kekse.
Kremu malo poravnajte i po njoj složite višnje koje žlicom lagano utistnite u kremu.
Izmiksajte vrnje za šlag te šlagom premažite kolač. Pospite naribanom čokoladom.
Kolač stavite u hladnjak 2-3 sata.
( teglica višanja koju sam koristila je 680 grama, netto ploda 350 grama)
U većoj posudi izmiješajte jogurt, kiselo vrhnje i šečer te u tu smjesu dodajte izlomljene kekse i dobro izmiješajte te istresite na posložene kekse.
Kremu malo poravnajte i po njoj složite višnje koje žlicom lagano utistnite u kremu.
Izmiksajte vrnje za šlag te šlagom premažite kolač. Pospite naribanom čokoladom.
Kolač stavite u hladnjak 2-3 sata.
( teglica višanja koju sam koristila je 680 grama, netto ploda 350 grama)
Posluživanje
Ohlađeni kolač izrežite na kocke i uživajte.
Izvor- www.recepti-kolaci-torte.blogspot.com/