Open top menu
subota, 8. veljače 2014.



Sastojci

  •  400 grama pettit keksa
  •  500 ml čvrstog jogurta
  •  200 ml kiselog vrhnja
  •  1 čaša (od jogurta) šečera
  •   višnje (cca 1/3 staklenke)
  •  250 ml vrnja za šlag
  •  malo naribane čokolade
 Priprema:

U kalup ( koristila sam kalup veličine 32 x 22 cm) složite pettit kekse, a ostatak keksa izlomite ( svaki keks na 6-7 komadića).
U većoj posudi izmiješajte jogurt, kiselo vrhnje i šečer te u tu smjesu dodajte izlomljene kekse i dobro izmiješajte te istresite na posložene kekse.
Kremu malo poravnajte i po njoj složite višnje koje žlicom lagano utistnite u kremu.
Izmiksajte vrnje za šlag te šlagom premažite kolač. Pospite naribanom čokoladom.
Kolač stavite u hladnjak 2-3 sata.
( teglica višanja koju sam koristila je 680 grama, netto ploda 350 grama)

Posluživanje

Ohlađeni kolač izrežite na kocke i uživajte.

Izvor- www.recepti-kolaci-torte.blogspot.com/
Floating Vertical Bar With Share Buttons widget by techiterian